Webshop

Rozemarijnwater biologisch 100ml

 6,99

  • Ontstekingsremmend door aanwezige carnosol
  • Ondersteunend bij haargroeiproblemen
  • Boordevol natuurlijke antioxidanten

Op voorraad

Beschrijving

Wat is Rozemarijnwater?

Rozemarijnwater is een hydrosol die afkomstig is van het blad van de Rosmarinus officinalis. Dit verfrissende watertje is verkregen door stoomdestillatie van de gedroogde blaadjes van de Rozemarijn plant. Rosmarinus Officinalis is een meerjarige kruidachtige plant en is van oorsprong te vinden in het Middellandse Zeegebied. Naast de antibacteriële, ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen op de huid, stimuleert Rozemarijnwater ook de haargroei. Het is een super fijn product voor je huid én je haar.

Voordelen van Rozemarijnwater

Tegen huidveroudering

Rozemarijnwater bevat veel flavonoïden en fenolzuren. Klinkt logisch misschien, maar Rozemarijnzuur is de meest actieve stof in deze hydrosol. Rozemarijnzuur is een zeer sterk antioxidant die in pure vorm in staat is om andere oliën te beschermen tegen oxidatie. In deze hydrosol draagt rozemarijnzuur bij aan het beschermen van de huid tegen vrije radicalen. Antioxidanten neutraliseren vrij radicalen en gaan op die manier huidveroudering tegen. Rozemarijnwater is dan ook uiterst geschikt voor de rijpe huid.

Stimuleert de haargroei

In de wetenschap wordt Rozemarijn gelinkt aan het stimuleren van de haargroei. Dat niet alleen, ook zou het haarverlies tegengaan en de haar sterker en steviger maken.

Kalmeert de huid

Rozemarijnwater kalmeert de huid en is daarom op een gevoelige huid te gebruiken

Hoe gebruik je Rozemarijnwater?

Body & face mist

Gebruik Rozemarijnwater als verfrissende body & face mist. Het kalmeert de huid en de geur van Rozemarijn laat je weer helder nadenken.

Haarlotion/shampoo

Spray Rozemarijnwater op je hoofdhuid en masseer in. Rozemarijnwater verbetert de doorbloeding van je hoofdhuid. Deze zal in staat zijn meer voedingsstoffen op te nemen

Tonic

Gebruik Rozemarijnwater na het reinigingen van je huid als tonic, om de huid in balans te brengen. Breng een beetje aan op een wattenschijfje en dep de huid na of spray direct op het gezicht.

Wat is er zo bijzonder aan Rozemarijnwater?

Normaal gesproken komt de geur die je ruikt vrij in de bloemen. Bij Rozemarijn is dit net even anders, het zijn namelijk de bladeren die zo heerlijk geuren.