IPL/SHR Definitief ontharen

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen.  Geen stoppels meer, geen ingegroeide haartjes bij uw oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de MedCOs IPL (Intenste Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode voor u kan betekenen. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL SHR bent u verzekert van een behandeling op hoogwaardige kwaliteit.

 

De behandeling

De MedCos IPL & IPL SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer haartjes terug groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL & IPL SHR-methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slecht 5 minuten. 

 

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigt wordt en er geen nieuwe haar meer zal groeien. Aangezien de Medcos IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huis met donder haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het MedCos IPL & IPL SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

 

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de MedCos IPL SHR behandeling, volgen hier enkele behandellocaties met de gemiddelde behandeltijd, naast uiteraard het ontvangst en de intake. 

 

  • Bovenlip: 1 minuut per behandeling
  • Oksels: 5 minuten per behandeling
  • Bikinilijn: 5 minuten per behandeling
  • Benen: 30 minuten per behandeling
  • Volledige rug: 25 minuten per behandeling
 
De IPL behandelingen die met de MedCos IPL SHR bij de MedCos partners worden uitgevoerd, worden alleen uitgevoerd door medewerkers die de MedCos IPL SHR training volledig en met goed gevolg hebben afgerond.

 

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN NOODZAKELIJK?

Bij een MedCos IPL SHR behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 a 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen. 

 

Kan iedereen behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen.  Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kunt u een prikkeling/prikje voelen, vergelijkbaar met een elastiek dat tegen de huid slaat. Het is voor iedereen goed te doen!

 

Hoe belangrijk is de periode tussen behandelingen?

U dient altijd de aangegeven behandelperiode aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld. Allemaal i.v.m. de haargroeicyclus. 

 

ellen ter haar nagelsalon ELLE Ô NORA
nagelstudio nagelsalon dedemsvaart